Vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersonen bij VV Gieten

Wij willen een voetbalvereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Dit is ongewenst gedrag en dat willen we stoppen. Als jij ongewenst gedrag ervaart, willen wij dat als club weten zodat we jou daarbij kunnen ondersteunen.

Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag, waaronder pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging en gewelddadig gedrag. Maar je kunt ook problemen ervaren waardoor je niet kunt zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen.

Je kunt zelf met ongewenst gedrag te maken krijgen, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als coach, trainer, leider, medesporter of ouder, vragen we je om contact te leggen met één van onze vertrouwenscontactpersonen (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te doen.

Wat doet de VCP?

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met jou (de melder) gebeuren. De VCP is onafhankelijk en jij blijft anoniem.

Wie zijn de VCP's van VV Gieten?

Wij zijn André en Jeanne, beiden zijn we jaren werkzaam geweest in het sociale domein, met name gericht op de jeugd. Vanuit dit werk zijn we gewend om lastige dingen te bespreken. 
Wij hechten er veel waarde aan om zorgvuldig om te gaan met privacygevoelige zaken. 

Als vertrouwenscontactpersoon (VCP) zijn wij onafhankelijk. Dit betekent dat besproken onderwerpen niet zonder instemming van de betrokkene met anderen zal worden gedeeld.

Belangrijk vinden wij het dat jullie een luisterend oor vinden bij de VCP over dingen die lastig/gevoelig zijn om te bespreken met bijvoorbeeld teamgenoten, trainers, begeleider(s) of ouder(s). Wij hopen dan ook dat de drempel om contact met ons te zoeken niet hoog zal zijn.

Hoe kun je de VCP bereiken?

Via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kun je contact leggen met de VCP’S. Er wordt dan z.s.m. contact met je opgenomen. 

Let op: het e-mailadres is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken, niet om al te melden waar het over gaat. Geef ook aan of je in contact wilt komen met Jeanne of André of met allebei.