• O&Ki Kindercentrum
  Grolsch 0.0
  Nedaplast
  Orel
 • Nanninga
  Style Hairprofessionals
  Autobedrijf Rob Boerema
  perdon fysiotherapie
 • coop
  Box14
  sportcafe de Goorns
  De Klok Dranken
 • Boutique La Vie
  Hoiting Transport
  Bouwselect
  Namaco
 • Aanhuis
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  Jumbo Abbas
  Mijn Makelaar Meertens
 • Voulon Accountants
  jobo
  makelaar nu
  Tegelzetbedrijf Dijk
 • Bust Hoveniers
  De Groot zonwering
  Wijnand Keukens
  Zelfpro

De slag om Gieterveen

Gepubliceerd op:

Vandaag mocht het vijfde aantreden tegen Gieterveen 2. Het zou een memorabele morgen worden waarin de punten in elk geval mee terug gingen naar Gieten.

De laatste weken zijn de resultaten goed van het vijfde. Het elftal presteert stabiel ondanks het gebrek aan leiding en structuur. De beurt om structuur aan te brengen in het elftal was deze keer voor Marcel. Hij was degene die het strijdplan mocht bedenken om Gieterveen 2 aan de zegekar te binden.

Om 9:30 uur wilde Marcel beginnen met zijn speech. Het was direct zichtbaar dat hij autoriteit uitstraalde (in overigens een groen shirt) en wilde duidelijk de lijntjes wat strakker aanhalen bij het vijfde elftal. Toen hij met zijn speech wilde beginnen waren we nog spelers kwijt. Gieterveen heeft een mooie speeltuin voor de kleedkamers liggen. Gabriel en Jorn moesten nog uit de zandbak gehaald worden en Harrie van de schommel. Direct gaf coach Marcel deze heren een reprimande dat ze te laat in de kleedkamer waren. Toen iedereen stil was kon Marcel eindelijk beginnen met zijn speech. Marcel had zich afgelopen week laten inspireren voor een strijdplan. Waarschijnlijk had hij de films The Longest Day, Pearl Harbor, der Untergang en de hele serie Alo Alo nog gekeken om tot een strijdplan te komen. Voor de jeugdige lezers onder ons, dit zijn films en series die de Tweede Wereldoorlog vertellen vanuit een bepaalde zijde. Uit Marcel zijn analyse was naar voren gekomen dat Gieterveen nog geen wedstrijd gewonnen had en best wel veel tegengoals had. Hij had dus gekozen voor de Blitzkrieg (Duitse variant) of invasie strategie (geallieerde zijde). Een massale aanval moest ervoor zorgen dat Gieterveen na een kwartier al zou capituleren. Generaal Marcel zelf zou dit plan vanaf de bank gaan begeleiden.

Ook was er geen plaats voor Arjan Kiers en Gabriel in dit strijdplan. Voorin zou Bert-Jan het aanspeelpunt zijn en Stefan Reitsema zou daar omheen moeten dartelen. Hij kreeg wel de boodschap mee dat hij niet in de weg moest lopen. Godfrey en de 3 J’s (Jaap, Jeroen, Jorn) moesten het middenveld gaan bezetten. Niels was de rechter wingback, centraal de 2 P’s (Peter en Peter) die geen rare fratsen mochten uithalen en de grootste verassing was de linker wingback Thomas Speelman die voor diepgang aan de linkerflank moest zorgen. Keeper Jorrick
Dokter werd welkom geheten, mocht geen ziekenhuisballen geven (wederom flauwe woordgrap van Stefan) en zo waren de 11 compleet.

Voor bepaalde personen was dit duel nog extra beladen. Het was het duel tussen de gebroeders Thijs. De ene verdedigde het doel bij Gieterveen en de andere moest voor Gieten de voortwaartsen van Gieterveen neutraal maken. Vanuit het vijfde waren we ook benieuwd voor wie Gustaaf nu ging juichen.

Om 10:00 werd deze kelderklasse derby afgetrapt op een zwaar hoofdveld. Het strijdplan werd in uitvoering gebracht en snel werd Gieterveen teruggedrongen. Gieten marcheerde naar voren en keeper Thijs van Gieterveen werd snel in moeilijkheden gebracht. De druk was groot en generaal Marcel stuurde zijn troepen nog verder naar de frontlinie. Thomas flitste langs de linkerflank en wist Stefan te vinden die simpel in de korte hoek binnenschoot. De 0-1 viel dus snel en de overrompelingstactiek leek te gaan werken. Gieterveen kon er nog niet veel tegenover zetten en keeper Thijs van Gieterveen lag zwaar onder vuur. De bal ging er echter niet in en langzaam gingen we over van een Blitzkrieg of invasie strategie naar een potje Stratego waarin de stukken erg langzaam over het bord verschoven. Thomas werd als eerste van het bord geslagen en dus moest generaal Marcel Keeper zelf aan het front om de troepen aan te sturen. Jorrick werd verrast door een fraaie lob en zo stond het uit het niets ineens 1-1. Vanuit de aftrap was het echter Peter van Dijk die door de linies heen sloop en als een ware scherpschutter de bal in de hoek deponeerde, 1-2. Vlak voor rust kwam er ineens een offensief van Gieterveen waarin ze door onze linies heen braken. De spits van Gieterveen schoot de bal op onhoudbare wijze onder Jorrick door, 2-2. Vlak daarna was het rust.

In de rust werden de troepen weer in het gelid gebracht. De omschakeling was niet goed en Gieterveen stond nog steeds op het slagveld. Iets waar geen rekening was gehouden in de tactiek.
Tijd voor verandering dus. Peter van Dijk in de goal en Jorrick mocht invallen als spits na 10 minuten.

In de tweede helft gingen we verder met waar we gebleven waren. Druk op de goal van Gieterveen zetten en veel ruimte weggeven zodat Gieterveen nog makkelijk mee kon ballen.
Niels Venema soleerde makkelijk door de verdediging heen en scoorde snel de 2-3. Gieterveen kreeg het steeds moeilijker en wij gingen verder met waar we goed in zijn, namelijk kansen verprutsen. De ingevallen Jorrick passeerde keeper Thijs op mooie wijze en zo was er geen vuiltje aan de lucht, 2-4. Toch wist Gieterveen uit een corner met een beetje hulp van ons de wedstrijd weer spannend te maken en de 3-4 te scoren. De pijp was echter leeg bij Gieterveen en we kregen wel erg veel ruimte om de score nog uit te bouwen. Jaap Popping wist uit een voorzet van Bert-Jan simpel de 3-5 te maken en hiermee gooide hij het duel op slot. De kleedkamer kon worden opgezocht met een 3-5 overwinning.

Dit soort wedstrijden werden in het verleden wel eens verloren gaan maar we trokken nu aan het langste eind. Wel waren we van mening dat het spel van ons niet om aan te gluren was en we deze wedstrijd snel moesten vergeten. Met deze 3 punten nestelen we ons wel tussen de topclubs bij ons in de competitie. Echter hoeven de banden van de kar nog niet opgepompt te worden, want VKW en SVZ zijn de gedoodverfde favorieten in deze competitie. Volgende week komt Rolder Boys op bezoek bij ons. We zien u graag weer om 10:00 langs de lijn. Het strijdplan zal dan door Thomas S gemaakt worden.

En hierbij nog een oproep aan de lezers uit Gieterveen. Een gehaktbal maak je met liefde en passie. Een gehaktbal maak je klaar in de jus en laat je lekker lang pruttelen. De bal die door sommige Gieter heren geproefd werd had niets van dit alles. Niet met liefde bereid en waterig. De heren die als eerste geproefd hadden adviseerden ook om NIET eentje te kopen. Over een paar weken komt een groot deel weer terug voor het 35+ voetbal. We hopen dan dat er meer liefde in de bal zit.

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier