• Bust Hoveniers
  hotel restaurant Zwanemeer
  Wijnand Keukens
  Zelfpro
 • O&Ki Kindercentrum
  Grolsch 0.0
  Nedaplast
  Orel
 • Boutique La Vie
  Hoiting Transport
  Bouwselect
  Namaco
 • Voulon Accountants
  jobo
  makelaar nu
  Tegelzetbedrijf Dijk
 • coop
  Box14
  sportcafe de Goorns
  De Klok Dranken
 • De Groot zonwering
 • Nanninga
  Style Hairprofessionals
  Autobedrijf Rob Boerema
  perdon fysiotherapie
 • Aanhuis
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  Jumbo Abbas
  Mijn Makelaar Meertens

Een solide overwinning en meer….

Gepubliceerd op:

Gieten 5 mocht afgelopen zondag tegen het eerste elftal van SVDB aantreden. Hoewel de uitslag doet denken dat het een makkelijke dag was weten onze vaste toeschouwers inmiddels beter.

De stijgende lijn van afgelopen weken moest verder doorgezet worden. De overwinning tegen Asser Boys smaakte naar meer en dus moest SVDB afgelopen zondag slachtoffer worden van de dadendrang het vijfde elftal van de VV. Een week eerder werd de teamgeest tot het maximale gebracht door een bezoek aan de kegelbaan bij Alinghoek in Drouwen. Zoals gewoonlijk was het niveau net zo groot als op de zondagen en vlogen er meer ballen naast de baan dan op de baan. Voordeel was wel dat iedereen met een gigantische kegel weer naar Gieten vertrok om daarna het feest verder te vervolgen. Het hoogtepunt was Jorn die met een barkruk het hele nummer ‘Oerend Hard’ van Normaal op de luchtgitaar speelde en het dieptepunt was het gemeen spelen van Jaap, Marcel en Godfrey bij een spelletje Hitster. Alles werd uit de kast gehaald om te winnen. Hoe naai je je eigen teamgenoten!

Door de slechte weersomstandigheden besloten we met elkaar om niet te gaan trainen. Deze succesformule is wel eens vaker toegepast. Absolute rust en dus kon interim-coach Dennis Sietsema beschikken over 14 fitte spelers en gastkeeper Jasper Stern uit Gieten 3. Uit de hoge hoed kwam een 1-4-4-2 opstelling waarin hij zichzelf natuurlijk een basisplaats gaf. Verdere verassing was dat topschutter Reitsema op de bank werd gezet. Dit waarschijnlijk om hem nog scherper te maken. Bert-Jan toverde gloednieuwe Adidas Kaiser 5 schoenen uit zijn tas. Volgens hem gekocht met de optie goals. De verwachtingen waren dus hoog. Om 10:00 blies scheidsrechter Chiel de Jonge af voor de eerste helft.

We begonnen bijna zoals gewoonlijk weer veel te slap. We gaven te veel ruimte weg en stonden te ver van onze man af. SVDB combineerde vrolijk door onze verdediging heen en kreeg een corner. Deze kwam hoog voor en werd keurig terug gekopt door de spits van SVDB. Iedereen stond verontwaardigd te kijken dat de bal vervolgens simpel in onze goal werd gewerkt. Zoveel ruimte weggeven doet zelfs het huidige Ajax niet, en dat wil wat zeggen! Na de goal begonnen we eindelijk te voetballen. Hoewel het nog steeds onzeker oogde werden we langzaam bovenliggende partij en begonnen we makkelijker te voetballen. Het was Peter van Dijk die als eerste de keeper uit testte en niet veel later simpel met zijn rechterbeen kon scoren. We zeggen kon, want Peter besloot om de keeper nog uit te spelen en dit mislukte faliekant. Nog steeds 0-1 en inmiddels geheel tegen de verhouding in. Wederom werd met goed combinatiespel druk gezet op de goal van SVDB en dit keer plaatste Bert-Jan de bal zuiver in het hoekje. 1-1 en zijn nieuwe schoenen waren het uitgegeven geld dus al waard. Thomas moest het veld verlaten met een enkelblessure en Jeroen mocht de nr. 10 positie gaan bezetten. Eigenlijk waren we in deze periode veel beter en dit gingen we dan ook in de score uitdrukken. Peter v Dijk scoorde uit een laag ingeschoten vrije trap en niet veel later was het weer Bert-Jan die de 3-1 binnen schoot uit een voorzet van Jeroen. De 3-1 was direct het sein van Chiel om te thee op te zoeken.

Geen problemen in de rust. Gewoon lekker doorgaan en uitbouwen die score dachten we. SVDB dacht daar echter anders over…..

Een gewijzigde formatie bij SVDB. Er werd meer body achterin gezet en het spel werd wat harder. Toch voetbalden we de eerste minuten nog redelijk. Maar snel gingen we mee in het niveau van SVDB. Onze omschakeling verdient nog wat meer aandacht, want zoals zo vaak hebben wij de bal dan en de tegenstander scoort. Zo ook weer vandaag en SVDB kon simpel scoren uit een counter. Het spel werd grimmiger en niet snel na de aansluiting werd het een speler van SVDB te machtig. Hij vond het nodig om Peter Thijs zonder dat er een bal in de buurt was een schop te verkopen. In de kelderklasse is dat een gele kaart en dus stonden ze 10 minuten met 10 man in het veld. We konden het overtal echter niet goed uitspelen en SVDB kwam zowaar nog gevaarlijk dicht bij onze goal. Jaap Popping scoorde eigenlijk uit het niets de 4-2. Dit gaf ons iets meer lucht en even later besloot een verdediger van SVDB de bal op mooie wijze achter zijn eigen keeper te schieten. 5-2. Marcel was inmiddels weer in de ploeg gekomen en hij leverde een strakke voorzet. De keeper sloeg de bal in de voeten van Jaap die zo zijn tweede van de morgen binnenschoot. Ondertussen werd het spel nog onvriendelijker en hadden we het idee dat verliezen voor sommige spelers wel erg moeilijk was. Scheidsrechter Chiel haf zijn handen vol aan de inmiddels deels gefrustreerde spelers van SVDB. Bert- Jan werd binnen de beruchte lijnen neergelegd en Chiel kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Stefan speelde niet zijn gelukkigste wedstrijd, maar sprintte als een ware Usain Bolt naar de stip om de penalty op te eisen. Als een ware topschutter maakte hij zijn eerdere gemiste kans, die overigens in de winkel van Okken eindigde, goed. 7-2 en het was nog niet genoeg voor Gieten. SVDB was er wel klaar mee en probeerde inmiddels alles te raken wat enigszins nog bewoog. Gelukkig voor ons is dat er niet veel beweging in het spel meer zat. Jaap werd nog binnen de beruchte lijnen naar de grond gewerkt maar de VAR concludeerde dat de schoen van de speler van SVDB het been van Jaap niet voldoende omhoog had gewerkt. Chiel floot na deze actie maar direct af, want dit ging nergens meer over!

Een 7-2 overwinning, iedereen heel van het veld af en een SVDB dat zo gefrustreerd was en kennelijk zo druk had dat ze niet de kantine van VV Gieten bezochten. We kunnen de kroeg in Ekehaar alvast melden dat ze 15 gehaktballen minder in de pan kunnen gooien, want verwacht van het vijfde geen omzet als we op bezoek komen. Kinderachtig heren!!

Volgende week mogen we uit naar Gieterveen. Dan is onze interim-coach Marcel. We zijn benieuwd wat hij uit zijn hoge hoed haalt. We trappen om 10:00 af. Tot dan!!
2023 gieten 5 svdb 1

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier