Tegelzetbedrijf Dijk
  • coop
  • O&Ki Kindercentrum

Gieten 35+ komt langzaam op stoom

Op een druilerige vrijdagavond in Zuidlaren mocht het 35 plus team van de VV Gieten haar competitiedebuut maken. Het was een lange maar gezellige avond.

In augustus begon het 35+ team vorm te krijgen en kreeg het team groen licht van het bestuur om zich in te schrijven voor de 35+ competitie. We zouden ingedeeld worden in een competitie met Zuidlaren, Annen, Tynaarlo en Zuidlaarderveen. Snel werd het verder bekend en waren er meer spelers die mee wilden doen. Een wedstrijdselectie van 16 spelers leek ons genoeg om deze competitie mee te starten. Maar zoals zo vaak was er geen oppas, waren er blessures en weekendjes weg en hadden we slechts 10 spelers om mee te beginnen. Om 18:45 uur werd er afgereisd naar Zuidlaren om daadwerkelijk echt te beginnen aan ons avontuur.

Tynaarlo 35-1 was onze eerste tegenstander. En direct trapten we in de fuik van het 35+ voetbal. Hier is een andere manier van spelen voor nodig. We schoten ongeveer 30 keer op hun goal en Tynaarlo slechts 2 keer. Eindstand 0-2. Effectief weg gecounterd heet dit ook wel. Dit moest anders en beter.

Patrick was onze enige ervaren 35+ speler en hij zette het team iets beter neer. Dit moest ook want Annen 35-1 was de volgende tegenstander. Een team met ervaren rotten en veel kwaliteit. Hier ging ons het voetballen al beter af. Er was meer rust en het veldspel werd al stukken beter. Het was Jeroen Ottens die er met de primeur vandoor ging door de allereerste competitiegoal te maken. Helaas was dit niet genoeg, want we gingen met 2-1 het schip in. Inmiddels was de voorzitter ook maar eens komen kijken wat er allemaal in Zuidlaren gebeurde. We waren vereerd met dit hoge bezoek.

Zuidlaarderveen was de volgende in de rij van wedstrijden en het team was ontketend. Met mooi voetbal werd deze ploeg aan de kant gezet door Gieten 35-1. Stephan scoorde 3 keer, Jeroen 2 keer, Geert-Jan 1 keer en Patrick 1 keer. Eindstand 7-1.

De vierde en laatste wedstrijd was tegen Zuidlaren 35-2. Deze ploeg was moegestreden en ook bij ons begon vermoeidheid wat toe te slagen. Wel wonnen we op karakter. Zuidlaren hielp ons om 2 keer in eigen goal te schieten, Peter van Dijk, Thomas, Patrick en Geert-Jan zorgen voor een 6-4 overwinning.

Twee gewonnen, twee verloren. Een goede start en dit smaakt naar meer, veel meer.

Daarom werd de kantine in Zuidlaren bijna drooggelegd en zou er nog lang nagepraat worden over de wedstrijden. Omdat onze prestaties zo uitzonderlijk waren kregen we zelfs nog 2 kannen bier van de voorzitter die daarna als DJ verder ging in de kantine van Zuidlaren. Wat een veelzijdige kwaliteiten!!

Op 14 oktober spelen we in Annen tegen dezelfde teams. We gaan er weer een gezellige avond van maken en eenieder is welkom om ons aan te moedigen. Tot dan!!