• Boutique La Vie
  • O&Ki Kindercentrum
    Tegelzetbedrijf Dijk

Gieten 5 start uitstekend

De competitie voor Gieten 5 is goed begonnen.
In en tegen Annen werden de eerste 3 punten veroverd.

Coach Simon had maar liefst 16 spelers uitgenodigd voor deze wedstrijd. Voor uw reporter had Simon een plekje op de bank bedacht voor de wedstrijd. Hoezo SWS, wat is hier sociaal aan.
Helemaal niks!! Ook Stefan, die op de fiets vanaf Assen was gekomen zat naast uw reporter. Geert-Jan had in de kantine al snoepjes gehaald, want ook hij was de klos. Gabriel en Meine sloten de rij met wissels. Het mag dan ook duidelijk zijn dat we ons ongenoegen over het SWS-systeem hebben geuit. ASWS (A-Sociaal-Wissel-Systeem) leek er meer op. Simon had nog een speech voorbereid, echter was de teleurstelling zo groot dat uw reporter deze niet heeft gehoord. Bij navraag aan de spelers die wel speelden was het niet veel bijzonders wat Simon te melden had.
IMG 1860

Om even voor tienen mochten we op het kunstgras van Annen beginnen aan de competitie. Voetballend waren we beter en hadden we een veldoverwicht. Tot scoren kwamen we echter nog
niet. Uw reporter had inmiddels een warm plekje op de bank en genoot heerlijk van de snoepjes van Geert-Jan. 45 minuten van de containerbegrippen van Simon aanhoren is ook niet niks. Voor de leken onder ons, een containerbegrip is een “vaag afgebakende definitie waar je een eigen invulling aan kan geven”. En dit kan Simon goed, heel goed zelfs. Op zijn eigen manier wist hij zijn eigen SWS-systeem recht te lullen maar tegen doorgewinterde voetballers kon hij dit keer niet op. Heftige discussies aan de kant en Simon was zo zat van ons dat hij besloot het coachvak van Annen maar te gebruiken om zijn wekelijkse onzin het veld in te slingeren. De heren van Annen stuurden hem echter weer terug en zo was Simon overgeleverd aan 45 minuten lang onzin aanhoren. Payback time Simon!!
IMG 1847

Thomas was inmiddels al moe gestreden en Meine werd bevrijd van dit gebeuren. Ook Peter van Dijk en Geert-Jan mocht hierdoor al de wei in. Het SWS-systeem in de war, Excel van slag, weer complete chaos aan de kant. Uw reporter bedacht zich dat hij dus zelfs derde wissel was. Schandalig om zo om te gaan met mensen. Wat is hier sociaal aan!! Even terug naar de wedstrijd, Roan kopte de 0-1 binnen uit een goed genomen corner van Meine. Niet veel later was het rust. Geen flauwekul in de kleedkamer. Simon was duidelijk van slag door de onzin die dit keer op hem afgevuurd werd. Uw reporter mocht warmlopen, Stefan en Gabriel ook. Getergd en messcherp zouden deze spelers Simon laten zien dat hij het compleet verkeerd had vandaag.

De tweede helft begon weer met een veldoverwicht. Vloeiende aanvallen werden op de mat gelegd en oogstrelend voetbal was wat de klok sloeg. Al snel werd onze topscoorder van vorig jaar in scoringspositie gebracht. En hij vond vandaag veel het net. Helaas niet het goede net. De ballenvanger was vaak eindstation van de ingeschoten ballen. En zoals zo vaak ging de oude
voetbalwet in werking. Verkeerd uitverdedigen bij ons en Annen promoveerde deze fout tot goal. 1-1 geheel tegen de verhouding in. We gingen wel door met ons oogstrelend voetbal, Thomas werd weer in het veld gebracht om nog meer stootkracht voorin te krijgen. Simon dacht een gouden zet te doen maar het was uw getergde reporter die zelf de 1-2 laag binnenschoot. Annen was lamgeslagen en niet veel later was het weer uw reporter die de 1-3 erin schoot. Met een goede tweede helft gingen we met 3 punten naar Gieten en uw reporter stak natuurlijk een dikke middelvinger op naar Simon na zijn 2 doelpunten. Hoe kun je er zo naast zitten??!!!
IMG 1929

Direct na de wedstrijd werden we geconfronteerd met het feit dat voetbal op de zondagmorgen maar bijzaak is en dit verslag natuurlijk met een knipoog geschreven is. In Gieten was Klaas van der Heijde onwel geworden tijdens de wedstrijd van Gieten 4 en moest gereanimeerd worden. Held van de dag en voor ons dus “Man of the Match” is Eric Veldhuis, die precies wist wat hij moest doen en ervoor zorgde dat Klaas rustig naar het ziekenhuis kon. We hebben inmiddels begrepen dat Klaas het goed maakt en weer thuis is. Beterschap Klaas en klasse Eric!!
Volgende week komt Actief 5 op bezoek in Gieten. Om 10:00 uur kan u weer van ons weergaloze spel genieten.