• Bust Hoveniers
  • O&Ki Kindercentrum
  • HCV

ZUUR VERLIES ZAAL 1 IN BEIJUM

Voor Gieten zaal 1 stond vrijdagavond de vooruitgeschoven wedstrijd tegen V.V. Groningen op het programma in sporthal Beijum in Groningen.

De coach had moeite om een team bij elkaar te krijgen, zodat het verplaatsen op verzoek van de tegenstander leek uit te draaien op een schot in de eigen voet. Met enige administratieve creativiteit (soms ook wel anders betiteld) zaten we uiteindelijk met 7 spelers in de auto, waarbij 6 inzetbaar zouden zijn en 1 alleen zou spelen bij een blessure van een andere speler.

Van deze 6 speelde Bakker voor het eerst sinds tijden in de zaal en Posthumus was de hele week niet fit. Er werd gestart met de basis Dijkstra, Boom, Joel, Bakker en Maliepaard.
 Posthumus in de wissel en Scholtens reservist.

Scholtens nam nog even de cornervariant door, maar dit kwam er niet helemaal uit tijdens de wedstrijd. Dus dit moet er binnenkort nog ingeslepen worden.

Nadat de Groningers de camera hadden ingesteld om de wedstrijd op te nemen, kon er worden afgetrapt. Het is een beetje zoeken en na 3 minuten weet Groningen middels een intikker na een voorzet vanaf rechts te scoren. 1-0.

Een minuut later is het echter alweer gelijk. De bal gaat van de linkerhoek naar de rechterhoek van het veld en komt vervolgens voor de goal waar debutant Bakker hem oppikt en vervolgens keurig binnenwerkt. 1-1.
PHOTO 2022 09 24 17 51 18

Na iets te slap verdedigen komt Groningen in de 15e minuut op 2-1. Toch is er het gevoel dat van dit team niet hoeft te worden verloren en we hebben redelijk controle over de wedstrijd. De tegenstander heeft merkbaar ontzag voor Gieten. Waarschijnlijk op basis van de competitiestand en het feit dat ze nog nooit van Gieten hebben gewonnen.

De Groningers zakken verdedigend steeds in op eigen helft, zodat Gieten veelvuldig balbezit heeft. De kleine ruimtes maken het moeilijk een gaatje in de verdediging te vinden. Toch lukt het Joel om na 19 minuten met een hobbelend schot vanaf links de bal van buiten de cirkel in de lange hoek te werken. 2-2.

Hiermee gaan we ook de rust in.

Bij Scholtens kriebelt het aardig en hij geeft aan dat hij de laatste 15 minuten nog kan spelen. Ook een welkome aanvulling aangezien meerdere spelers aardig vermoeid raken en wel aan een rustmoment toe zijn.

Als diezelfde Scholtens 14 minuten voor tijd in twee keer de 2-3 voor ons binnenwerkt, lijkt het dat Gieten ook dit keer weer aan het langste eind trekt.

Gieten probeert te vertragen maar heeft misschien nog wel teveel de drang naar voren, terwijl de Groningers eigenlijk geen druk zetten.
PHOTO 2022 09 24 17 51 18 1

Als Groningen balbezit heeft, zakt Gieten in. Door middel van een één-twee dwars door de Gieter verdediging scoren ze 4 minuten voor tijd de 3-3.

Gieten probeert gecontroleerd aan te vallen om toch nog een overwinning uit het vuur te slepen, maar dan gaat het toch nog mis... Een minuut voor tijd, als Gieten teveel man voor de bal heeft en balverlies leidt, kan Groningen een counter inzetten waarbij een Groninger aanvaller over het hoofd wordt gezien. Deze kan na een dieptepass simpel de bal binnenschuiven. 4-3.

Met minder dan een minuut op de klok krijgt een Groninger geel en heeft Gieten nog even een man meer. Met Joel als vliegende keep krijgen we nog wat schietkansen, maar de bal valt niet meer binnen. Helaas de eerste nederlaag.

Volgende week uit tegen Tunas in Hoogeveen. De winnende lijn weer proberen op te pakken.

Toch nog in eigen voet geschoten.....