• Boutique La Vie
  Hoiting Transport
  Bouwselect
  Namaco
 • Nanninga
  Style Hairprofessionals
  Autobedrijf Rob Boerema
  perdon fysiotherapie
 • coop
  Box14
  sportcafe de Goorns
  De Klok Dranken
 • HCV
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  Jumbo Abbas
  Mijn Makelaar Meertens
 • Voulon Accountants
  jobo
  makelaar nu
  Tegelzetbedrijf Dijk
 • Bust Hoveniers
  hotel restaurant Zwanemeer
  Poda Omheiningen
  Zelfpro
 • O&Ki Kindercentrum
 • tos
  Grolsch 0.0
  Nedaplast
  Orel

Spannend slot JO11-1

Gepubliceerd op:

Op deze druilerige zaterdag weer "heerlijk" wedstrijdweer in Gieten. Nou ja, de meeste ouders waren nog niet toe aan deze regen en temperaturen. Het hart moet extra kloppen om het lichaam op temperatuur te krijgen. Zaterdag werd dát door het team voor de toeschouwers geregeld door de spanning die in deze wedstrijd zat. 
 
We starten met 2 wissels, nee 3 wissels, nee 4 wissels. Te laat komen betekent wissel staan. De coaches zijn streng, doch rechtvaardig. Daarnaast kreeg iedereen een waarschuwing voor losse veters, al heeft elke week de zoon van de trainer daar de meeste moeite mee ;-)
 
Felice mag vandaag beginnen als keeper. De eerste helft starten we weer goed. We houden positie, proberen elkaar te vinden en dat leidt snel tot de 1-0. Jente speelt de bal op Robin, die vervolgens Sven vindt en hem netjes afmaakt. Na een zeer goede pass van Tomas op Tycho valt de 2-0 (wederom gochme?). En voor de time-out valt ook nog de 3-0. Tomas krijgt na een overtreding een vrije bal. Hij speelt de lange pass op Tycho, die het derde doelpunt er in tikt.vv Gieten JO11 1 220916 1
 
De sfeer aan de kant van de leiding bij Stadskanaal voelt niet erg positief. We staan er vlak achter, en horen de kritieke toon met teleurstelling aan. In het veld is er gelukkig niets van te merken. De teams zijn aan elkaar gewaagd, al zijn zij misschien iets fysieker ingesteld. 
 
Het wordt harder werken. We worden zelf ook iets slordiger in posities houden en hebben meer moeite om in balbezit te blijven. Het is soms ook nog echt zoeken wat je op een bepaalde positie wel èn niet moet doen.
 
Aan onze kant is de leiding gelukkig erg positief en opbouwend bezig. Sommige kinderen gaan echter zo op in het spel, dat ze de aanwijzingen vanaf de kant niet lijken te horen.
 
Voor de rust weet Stadskanaal er 2 in te krijgen. Wij hebben ook nog wel een paar kansjes en goede pogingen. We rusten dan ook met een 3-2 stand. 
 vv Gieten JO11 1 220916 3
Na de rust moeten we echt even weer op gang komen. Wilson staat nu op de goal. Stadskanaal krijgt ontzettend veel kansen, ze hebben werkelijk waar alle delen van de paal wel een keer geraakt. Hij vliegt er voor hun toch nog 1x in. 
 
Robin zorgt weer voor de voorsprong, met een prachtige goal. Het gaat weer op zijn Robins: scoren zonder juichen (al zagen we wel een stiekeme glimlach). 
 
En toen werd het spannend. Wanneer fluit die scheids nou af? De verdediging moest vol aan de bak. Er volgt nog een super redding van Wilson. De paal redt ons wederom een aantal keren. Maar vlak voor het eind vliegt 'ie er dan toch in. En misschien was het gelijkspel ook wel het eerlijkste!
 
De harten aan de kant klopten in elk geval op een mooi hoog tempo. Al waren de vingers en tenen best koud... De penalty's werden in de stromende regen afgerond, waarna de warme douches hemels waren! 
 vv_Gieten_JO11-1_220916_2.jpg
Volgende week uit naar Zuidlaren.

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier