• tos
  Grolsch 0.0
  Nedaplast
  Orel
 • O&Ki Kindercentrum
 • coop
  Box14
  sportcafe de Goorns
  De Klok Dranken
 • HCV
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  Jumbo Abbas
  Mijn Makelaar Meertens
 • Voulon Accountants
  jobo
  makelaar nu
  Tegelzetbedrijf Dijk
 • Nanninga
  Style Hairprofessionals
  Autobedrijf Rob Boerema
  perdon fysiotherapie
 • Boutique La Vie
  Hoiting Transport
  Bouwselect
  Namaco
 • Bust Hoveniers
  hotel restaurant Zwanemeer
  Poda Omheiningen
  Zelfpro

Gieten 7 uit geëxcelleerd

Gepubliceerd op:

U mist al 2 wedstrijden een verslag van Gieten 7. Hierbij de hoogtepunten van de uitwedstrijden tegen GKC  (zondag 24 april) en Annen (zondag 8 mei).

Randzaken zijn net zo belangrijk als het voetbal zelf. Daarom konden een aantal mensen niet aanwezig zijn bij de uitwedstrijd tegen GKC. Vakantie, verbouwingen etc. en ook hierom kon uw vaste reporter niet aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen GKC. De geblesseerde Arjan Kiers hield de thuisblijvers op de hoogte van de ontwikkelingen en zo wisten we dat er met 6-2 gewonnen werd door 3 goals van Marcel. Verder schoten Stefan Drost, Roelof en Dennis nog eentje tegen de touwen. Een vrij gemakkelijke overwinning dus. Wel verloor het team een speler voor langere tijd. De mannen in het geel vonden het nodig om Jeroen zijn middenvoetsbeentje doormidden te schoppen en zo is het voor hem dus al winterstop. Tot nu toe hebben we 36 punten verzameld en dat is eigenlijk best wel knap te noemen. We konden ons opmaken voor de strijd om de derde plaats tegen Annen 4.

Zondag 8 mei. De gevreesde uitwedstrijd naar Annen moest gespeeld worden. Velen van ons gingen al met een vooroordeel naar Annen toe. Er is altijd discussie over de kwaliteiten van scheidsrechters in Gieten. Vaak horen we van tegenstanders: “het gaat hier ook altijd zo”. Gelukkig hebben ze in Annen hetzelfde euvel. Ook als we daar moeten voetballen is er dezelfde discussie en komen dezelfde uitspraken weer naar voren. Wat we in Annen beleeft hebben dit keer overtrof alles. Dit zal later in het verslag naar voren komen. Ook had Simon zich op de transfermarkt geroerd. Heel stiekem werd Bas Alting transfervrij overgenomen van de eerste selectie. Welkom in de kelderklasse Bas!

Simon had uit zijn Excel systeem een ijzersterke, althans op papier ijzersterke opstelling getoverd. Met snelheid op de flanken, een sterk middenveld en een solide verdediging moest er druk op de defensie van Annen gezet worden. Iets wat het eerste kwartier goed lukte. Bas Alting werd al snel in scoringspositie gezet maar de keeper van Annen redde. Arjan Kiers kopte de bal uit een corner strak in, maar weer redde de keeper van Annen. Vervolgens was het een verdediger van Annen die de bal uit de kruising kopte. Nooit geweten dat iemand zo hoog kon springen. Nog een kopbal van Arjan die op de lat eindigde en zo had het al lang 1-0 moeten staan. En daar waar je ze zelf niet maakt was het 2e schot op doel van Annen wel raak. De wedstrijd bevatte al wat irritaties waarin de man in het blauw niets tegen deed. Overigens waren beide partijen hier schuldig aan. Harrie werd genegeerd door de man in het blauw en zo was het 2-0 voor Annen. Of het buitenspel was of niet laat ik hierbuiten, maar de reactie van de man in het blauw op Harrie zijn signaal was schandalig. Nog meer irritaties. De vlam zou pas echt in de pan slaan toen Peter Thijs een bal probeerde af te schermen voor pas en hard naar de grond werd geschopt. Peter bedacht zich niet en sloeg de laatste man uit Annen tegen de vlakte. De man in het blauw liet beide mannen 10 minuten afkoelen maar de man uit Annen was het er niet mee eens. Scheldend en tierend liep hij het veld af en wenste diverse spelers uit Gieten en de scheidsrechter van alles toe terwijl hij even vergat wat hij 2 minuten geleden zelf veroorzaakte met zijn onbezonnen actie. Einde wedstrijd voor deze man dus. Vlak voor rust wist Leon de 2-1 te maken en zo de score weer dragelijk te maken.  

In de rust konden de gemoederen wat zakken. Simon besloot in te grijpen en hierin werd Bert-Jan geslachtofferd. Hij legde hetzelfde niveau op de mat als de scheidsrechter en aangezien Simon hem niet kon wisselen besloot hij Bert-Jan maar te wisselen voor Rick. Marcel kwam voor Stefan en Dennis voor Meine. Coen was al ingevallen voor de geblesseerde Peter van Dijk.

Het spelbeeld in de tweede helft was beter. Gieten drong Annen terug en al snel wist Rick de stand gelijk te trekken. De 2-2 was meer dan terecht en Gieten drukte door. De keeper van Annen was net zoals in de thuiswedstrijd een sta in de weg voor ons. Waar in de eerste helft nog irritaties waren was de tweede helft rustig. Beide ploegen wisten mogelijkheden te creëren maar beide keepers wisten hun doel schoon te houden. Tot 10 minuten voor tijd. De grensrechter van Annen viel in en deze wist zichzelf in de zestienmeter vrij te spelen. Hij schoot de bal onder Thomas door en scoorde zo tegen de verhouding in de 3-2. Voetballend gelijkwaardig of zelfs beter in Annen en verliezen, dat zou toch niet gebeuren? Toch wel, want we hadden de man in het blauw die voor zijn vergoeding kennelijk de punten in Annen moest houden. Een loepzuivere goal van Stefan werd afgekeurd voor ons en Annen onbekende redenen. Het was geen buitenspel, geen hands, geen overtreding en toch geen goal. Na de wedstrijd zei de scheidsrechter zei hij dat we allemaal “zeikerds en klootzakken” waren en daarom de goal was afgekeurd. We hebben de regels van de KNVB erop nageslagen maar hebben deze regel nergens kunnen vinden. Kortom genaaid!!

We kunnen er ons druk over maken maar we hebben alleen onszelf ermee. Spelers van Annen gaven openlijk toe dat ons een zuivere goal door de neus was geboord en dit een belachelijke beslissing was. Annen gaat er met de derde plaats vandoor en Gieten 7 eindigt zoals het nu lijkt op de 4e plaats dit seizoen.

Na 2 onderbroken seizoenen gaan we het seizoen op 22 mei volmaken in Tynaarlo. Simon heeft al aangekondigd dat hij zijn Excel systeem afgesloten heeft voor dit seizoen en de laatste wedstrijd door loting bepaald zal worden. Nu maar hopen dat hij wel goede lootjes maakt. Tot dan!!

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier