Tegelzetbedrijf Dijk
    Bouwselect
    Namaco

Nieuws van de velden - zondag 20 maart

Zondag 20 maart stonden er maar liefst 4 senioren-wedstrijden op het programma op het sportcomplex "de Goorns". Gieten 2- Hoogezand 2 werd gespeeld op het kunstgras, Gieten 4 - SV Hoogersmilde 2 werd uitgeveovchten op het trainingsveld, Gieten 6 - Stadskanaal 4 werd gespeeld op het rechter bijveld en op het hoofdveld de "mini HEROS-cup" Gieten 7 - Eext 2.

Van de wedstrijden van Gieten 2 en Gieten 6 zijn door Claudia Posthumus veel foto's gemaakt. En van Gieten 7 hebben we natuurlijk weer een uitgebreid verslag.

Klik door voor de foto's en het verslag.

Gieten 2 - Hoogezand 2
Met maar liefst 4 spelers van de JO19-1 moest Gieten 2 het opnemen tegen Hoogezand 2. Hoogezand speelde beter, combineerde makkelijker en vond vaker het net. Resultaat 1-5. Klik hier voor de fotoreportage

Gieten 6 - Stadskanaal 4 - Uitslag 2-0

Klik hier voor de fotoreportage

Gieten 7 - Eext 2 - Gieten 7 wint de derby

Derby-Day in Gieten. Eext 2 kwam op bezoek en zou zonder punten weer huis gestuurd worden. Hierbij een verslag door een rood-witte bril.

Na de moeizame overwinning van vorige week kwam deze week Eext 2 op bezoek in Gieten. De vorige wedstrijd werd moeizaam gewonnen en de ploeg was deze keer ook weer op zijn hoede voor de jonge ploeg uit Eext. Dat deze wedstrijd serieus genomen werd in Gieten en omstreken was wel duidelijk. Speciaal voor deze aangelegenheid werd het hoofdveld deze week nog gerold. Iets wat overigens weinig geholpen heeft want het veld lag er bedroevend slecht bij. Ook bij Eext een serieuze voorbereiding. De voorzitter van Eext werd van stal gehaald om Eext 2 naar de overwinning te helpen. Genoeg voetbal knowhow aan de kant om deze echte kelderklasse derby tot een goed einde te brengen.

Slechts 1 coronapatiënt, wat wintersporters en een blessure zorgde niet voor echte zorgen bij Simon. Uit zijn Excel systeem rolde weer een opstelling waarin in de eerste helft geen plaats was voor Rick, Jurjen en Thomas H. Een 1-4-3-3 opstelling was deze keer het strijdplan. De tactische bespreking van Simon werd overigens ruw verstoord door de leider van Hoogezand 2. Die legde zijn tactische plan in de kleedkamer naast ons op zo’n luide toon uit dat men zelfs in Hoogezand kon meeluisteren. Simon had moeite zijn plan duidelijk te maken en zo stonden we hierdoor veel te vroeg op het veld.

Een eerste helft waarin het strijdplan van Eext snel duidelijk werd. Eext had loopgraven gegraven op ons toch al niet te beste veld en wilde via de counter wat forceren. Ons tactisch plan kon hierdoor snel de prullenbak in want ook Simon had voor deze strategie gekozen. Gevolg was een eerste 20 minuten waarin weinig noemenswaardige momenten te zien waren. Gieten had de bal en Eext wachtte af. Langzaam drong Gieten aan en werd de eerste schoten op doel gelost. De keeper van Eext was hier echter nog niet van onder de indruk. Peter Thijs werd via een goede een-twee vrij voor de keeper gezet maar ook deze werd prima gepakt. Roelof kopte een corner prima in en nu was de keeper verslagen. Echter redde nu een speler op de doellijn. Hij moest toch een keer vallen nu. Jeroen speelde Bert-Jan in en hij draaide weg bij zijn tegenstander om vervolgens de bal hard en laag in te schieten. Eindelijk capituleerde de keeper van Eext en was het 1-0. Volgens het blauwwitte verslag zat er een buitenspel luchtje aan deze goal. Echter wanneer je eigen grensrechter beoordeelt dat het geen buitenspel is, dan is dat ook zo!! Eext was van slag en 2 minuten later werkte Roelof een bal uit de scrimmage over de lijn 2-0 en rust.

Geen paniek in de rust. Eext was nog niet gevaarlijk geweest en er was geen reden om anders te gaan voetballen. Thomas, Jurjen en Rick werden voor Roelof, Peter Thijs en Stefan Reitsema ingebracht.

Eext begon de tweede helft feller en had nog energie om tot een offensief te komen. Via de linkerflank was Eext gevaarlijk en kwamen we twee keer goed weg. De Eexter storm ging echter snel weer liggen en de tweede helft werd qua spel niet beter. De inmiddels ingevallen Peter Thijs kon makkelijk de keeper passeren en maakte in de 75e minuut de 3-0. Eext was leeg gestreden en Gieten had nog wat energie om de score uit te bouwen. Jeroen, Rick en Marcel zagen hun inzet nog gepareerd door de keeper van Eext en uit een voorzet van Peter Thijs kon Rick de bal makkelijk in het lege doel schieten. Een 4-0 uitslag was dan ook een terechte uitslag en gaf de verhoudingen op het veld goed weer.

We staan nog steeds op de 2e plaats maar zoals eerder vermeld is onze kampioensdroom vervlogen. Men zegt altijd dat je jezelf met 34 punten veilig speelt. Wij hebben er nu 32, dus nog 2 punten te gaan en dan is de doelstelling behaalt.

Volgende week spelen we wederom thuis. Dit keer komt Tynaarlo 3 op bezoek. We zien u graag weer om 10 uur langs de lijn en dit keer op een beter veld.