• Nanninga
  Style Hairprofessionals
  Autobedrijf Rob Boerema
  perdon fysiotherapie
 • Bust Hoveniers
  hotel restaurant Zwanemeer
  Autobedrijf Okken
  Zelfpro
 • coop
  Box14
  sportcafe de Goorns
  De Klok Dranken
 • Boutique La Vie
  Hoiting Transport
  Bouwselect
  Namaco
 • tos
  Grolsch 0.0
  Nedaplast
  Orel
 • Voulon Accountants
  jobo
  makelaar nu
  Tegelzetbedrijf Dijk
 • HCV
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  Jumbo Abbas
  Mijn Makelaar Meertens

Nieuws van de velden - zaterdag 19 maart (jeugd)

Gepubliceerd op:

Ook deze week (zaterdag 19 maart) is er weer volop gevoetbald. Deze week verslagen van de JO13-1, de JO13-2, de JO17-1 en van de JO19-1.

Klik door voor meer voetbalnieuws. 

ST Gieten/Eext JO13-1 - DVC Appingedam JO13-1

Gieten JO 13-1 wint van de koploper en blijft bovenin meedraaien. 

Na de belangrijke overwinning van vorige week stond er vandaag weer een bekende tegenstander op het programma namelijk Appingedam 13-1. In de najaarscompetitie zaten we ook bij hun in en werd er met 5-5 gelijk gespeeld. Tot nu toe hadden ze al hun wedstrijden gewonnen en stonden met 9 punten boven aan. Wederom een belangrijk potje voor de 13-1 want willen we bovenin mee blijven draaien dan was een goed resultaat nodig.

En dit besef is duidelijk aangekomen bij de spelers van 13-1 want ze knallen uit de startblokken. Binnen 6 minuten krijgen we 3 opgelegde kansen maar vergeten we ons te belonen voor de goede openingsfase. Gieten is niet van slag en blijft goed spelen. Inmiddels is ook de nummer 11 van Appingedam binnen de lijnen gekomen,deze speler zit bij de knvb selectie en deed ons vorige keer bijna de das om. 

In de 24e minuut komt Gieten op voorsprong. Een lange bal wordt door Elyezel opgepakt en door een bekeken bal in de korte hoek wordt de keeper gepasseerd.
Eindelijk is het dan raak en is de voorsprong verdiend. Twee minuten voor de rust wordt de score verdubbeld, een corner wordt door Simon in het doel gekopt. Eén minuut voor de rust krijgen we een grote mogelijkheid om op 3-0 te komen maar de linksvoor van Gieten laat deze kans onbenut.

In de rust aangegeven dat we op deze manier door moeten gaan en dat er ruimte zal komen voor de spitsen aangezien Appingedam risico's moest gaan nemen. De linksback van Gieten wordt vervangen door een centrale verdediger om de nummer 11 van Appingedam op te vangen. Ook aangeven dat we niet direct de 2-1 om de oren moeten krijgen. Hierbij val ik bij de spelers in herhaling maar ze zeggen dat ze dat eerst nodig hebben om vervolgens zelf weer te gaan scoren.

En ook in deze wedstrijd krijgen we binnen 2 minuten een goal tegen. Door een goede opening naar de andere kant kan de linksvoor van hun de aansluitingstreffer maken. En zo wordt het een spannende tweede helft. Eerst is het weer de nummer 11 die de paal weet te raken en vervolgens is het Gieten dat de lat raakt. Voetballend werd het er niet beter en het werd steeds meer een vecht wedstrijd. Zes minuten voor tijd lijkt Gieten de overwinning binnen te slepen door de 3-1 te maken. De spits van Gieten houdt 6 man bezig binnen de 16 meter gebied, vervolgens komt de bal bij de rechts voor Esmee. Zij wist bij de tweede paal de vrijstaande Toine te vinden. Hij kon nu wel eenvoudig de bal in de lege goal scoren.

De buit lijkt binnen voor Gieten maar wederom scoort Appingedam de aansluitingstreffer in blessuretijd. Direct na de aftrap fluit de scheidsrechter af en wordt ook deze belangrijke pot gewonnen. Een goede eerste helft, gevolgd door een mindere tweede helft maar op strijd en werklust de 3 punten over de streep getrokken. En zo blijft de 13-1 bovenin meedraaien. 

Volgende week de vroege uitwedstrijd tegen GRC Groningen 13-1 om 08:30.

Tot volgende week

Westerwolde JO13-2 - ST Gieten/Eext JO13-2

Eenvoudige zege voor Gieten 13-2

Het was vroeg opstaan voor de jongens en meiden van 13-2. Om 9.00 uur een uitwedstrijd tegen Westerwolde. De reis er heen was voor 1 van de spelers zeker te vroeg, want die moest nog even doorslapen in de auto.

Na een goede warming-up begon Gieten scherp aan de wedstrijd. Binnen twee minuten kreeg Gieten twee hele goede kansen om de score te openen. Helaas stond bij deze pogingen de doelpaal in de weg. Misschien dat het spreekwoord driemaal is scheepsrecht van toepassing zal zijn bij de volgende kans. In de 9e minuut kwam deze kans en wederom stond de paal in de weg. Ondanks dat een verdiend doelpunt er (nog) niet kwam bleef Gieten kansen creëren.

In de 15e minuut kwam Westerwolde onder de druk uit en kregen zij de kans om de score te openen. Ze wisten deze kans niet te verzilveren en kon Gieten opgelucht ademhalen. In de 20e minuut kreeg Gieten wat het verdiende en opende de score vanuit een corner. Dit was het moment voor Gieten om een tandje bij te schakelen en de voorsprong uit te bouwen. Zo lang er gewacht moest worden op de eerste zo snel kwam 0-2 en 0-3. Na 25 minuten spelen werd de ruststand bereikt.

De coach van Westerwolde had waarschijnlijk genoeg aan een preekje van een paar minuten. Terwijl de koffie/thee nog voor het publiek ingeschonken werd kwamen de spelers van de thuisploeg al naar buiten. Kort daarop gevolgd door een gretig Gieten. Dat ze gretig waren blijkt wel uit het feit dat er na iets meer dan twee minuten de 0-4 al op het scorebord stond.

Ging dan alles goed vandaag. Nee helaas niet. In de 40e minuut moest Thijs een aanvaller van het scoren afhouden. In een onschuldig duel blijft hij met zijn pink hangen in het shirt van de tegenstander. Wat heel even onschuldig leek totdat hij constateerde dat zijn pink niet zat zoals het hoort te zitten. Voor de zekerheid toch maar langs de deskundigen.

Aangezien de reporter vanaf dit moment niet meer ter plaatse is houden we het bij de feiten die doorkwamen via de media vanuit de groep. Gieten weet nog eenmaal te scoren en behaalt een eenvoudige 0-5 overwinning.

Na het positieve nieuws van de overwinning kwam het mindere nieuws over de pink. Het was niet zoals eerst gedacht uit de kom, maar het is een gebroken knokkel. Dit is voor de 13-2 in korte tijd de 2e vervelende blessure.

Namens spelers en begeleiding wensen we Maik en Thijs een spoedig herstel toe.

Harkstede JO17-1 - ST Gieten/Eext JO17-1 (verslag van de wedstrijd van zaterdag 10 maart jl.)

JO17-1 neemt punten mee naar Gieten.

Zaterdag 10 maart stond voor 17-1 de uitwedstrijd in Harkstede op het programma. De 17-1 van Harkstede was een middenmoter en als Gieten 17-1 mee wil doen bovenin moest er gewonnen worden na twee gelijke spelen tegen concurrenten Peize en TLC en een overwinning vorige week op ONR.

Gieten begon scherp aan de wedstrijd, met direct een paar goede kansen in de eerste minuten was het gelijk aandringen op de 0-1. Op een moeilijk bespeelbaar hoofdveld probeerde Gieten toch te voetballen. Na 2 kansen was het in minuut 4 raak! Abel werd in de voeten gespeeld en draaide open naar de rechterkant, daar was Max op snelheid een loopactie aan het maken en Abel stak de bal perfect door de verdediging heen van Harkstede. Max kwam 1 op 1 en schoof de bal koeltjes in het doel.

Harkstede was eigenlijk in de eerste minuten niet gevaarlijk. Gieten had meer de bal en creëerde enorm veel kansen in de beginfase van deze wedstrijd. Het was vaak zoeken naar de snelle aanval met Abel, Jos en Stan. Met de drie middenvelders Tobias, Robin en Thom onder zich stopten ze enorm veel energie in het druk zetten en moest het middenveld ook enorm veel meters maken op het zware veld. Dit verliep prima en Gieten pakte relatief vaak de bal snel al weer af en zo kwam Gieten tot steeds meer kansen. Toen in de 22e minuut was het eindelijk weer raak, een doelpunt waar iedereen op zat te wachten. Deze keer was het Stan die de bal van een redelijke afstand netjes in het doel knalde 0-2 en Gieten wou het liefst zo snel mogelijk door naar de 0-3 voor meer zekerheid.

Zoals gezegd stond Gieten goed aan de bal maar was het verdedigend ook sterk in de eerste fase van de wedstrijd. Viggo en Stijn P. die veel duels wonnen in het centrum en Jeroen die zijn man ook de baas was op de linkerkant, ditzelfde gold voor Max die aanvallend ook zijn steentje bij kon dragen. Maar toen, Gieten verdedigde een keer niet lekker uit en Harkstede profiteerde. Een aanvaller van Harkstede werd net buiten de 16 neer gehaald en zo was het een vrije trap op een gevaarlijke plek. Gieten stond heel zwak, de muur stond te ver naar binnen waardoor de korte hoek eigenlijk zo goed als vrij was. De speler van Harkstede zag dit ook en schoot de bal laag in de korte hoek. Zo maakt Gieten het zichzelf toch lastig en gelooft Harkstede er weer in, 1-2.

Vlak daarna ging er een hoge bal richting Abel, hij werd neer gehaald en het was een 100% penalty. De scheidsrechter dacht hier anders over en liet doorspelen, wat er toen gebeurde aan de overkant was onbegrijpelijk. Ook een kleine overtreding op een speler van Harkstede en het was een penalty voor Harkstede. Wat aan de ene kant niet gebeurde gebeurde er wel aan de andere kant. De spits ging achter de bal staan en Wessel probeerde zoveel mogelijk te bewegen om de speler af te lijden. Het fluitsignaal klonk en de speler schoot de bal rechts naast het doel mis. Een opluchting voor Gieten en zo komen de mannen van 17-1 goed weg, en dat allemaal 3 minuten voor rust. Gieten pakte direct na de gemiste strafschop de draad weer op en ging verder waar het mee bezig was. Jos kreeg de bal op links en gaat met een goede actie zijn man voorbij. Hij dribbelde de 16 in en kon hem afspelen naar Abel die in eerste instantie nog tegen een tegenstander aan schoot, maar in 2e instantie goed binnen schoot en zo was het een halve minuut voor rust 1-3 voor Gieten en zo gingen we ook de rust in.

In de eerste helft moest Viggo helaas door een kuit blessure het veld verlaten en viel Levin in, in de rust zelf werd Stijn K in het veld gebracht. De 2e helft was het lang wachten op doelpunten, het was weer Gieten die aandrong op een doelpunt nadat Max een keer 1 op 1 is gegaan en Jos, Abel en Robin ook grote kansen kregen bleef het maar 1-3. De verdediging van Gieten was weer stabiel en konden de bal onder druk altijd terug spelen op Wessel. De meeste aanvallen van Gieten zijn over de linkerkant gegaan waar Jos, Stijn K en Tobias iedere keer elkaar goed wisten te vinden, maar moest de bal naar rechts dan werd dit ook goed opgevangen door Max en Jeroen. Vaak was het op links Levin die zijn duel wist te winnen van de spits en hieruit de bal ook weer bij de goede kleur kon inleveren. Maar nog steeds wist Gieten niet te scoren.

Thom kreeg de bal op de linkerkant en ging met snelheid zijn man voorbij, daaruit weer een corner. Wel geteld heeft Gieten 6 corners gehad in de 2e helft die allemaal net niet gevaarlijk genoeg waren. We zaten inmiddels in de 70e minuut en ondertussen is Jos naar de 10 positie verhuisd, een bal die werd geblokt ging een paar meter de lucht in richting randje 16. Daar stond Jos, hij neemt de bal aan op zijn borst en vanuit daar neemt hij hem direct op de volley en vliegt de bal fantastisch in de rechter onderhoek. Een ongelooflijk mooie goal van Jos bracht Gieten na hard werken op 1-4.

Direct na de aftrap pakt Gieten snel de bal weer af, Abel werd bereikt op de helft van de tegenstander. Met zijn goede dribbel en ongelofelijke snelheid wist hij 3 man te passeren. Hij komt 1 op 1 en maakt hem koelbloedig af. Zo uit het niets wist Gieten in 3 minuten tijd 2 goals te maken en was de stand 1-5. Nog 7 minuten te gaan en dit kon niet meer mis gaan. Direct daarna was Harkstede in de aanval, de linksbuiten had de bal en Jeroen haalde hem op harde wijze neer. Een vrije bal voor Harkstede. De bal werd voor gebracht en Wessel liet hem los, de spelers van Harkstede waren alert en schoten binnen. 2-5 met nog 5 minuten. Toen in de aller laatste seconden van de wedstrijd was er nog een scrimmage voor de goal van Gieten en hieruit werd ook gescoord. 3-5 inmiddels.

Maar direct daarna floot de scheidsrechter af en heeft Gieten verdient gewonnen. Na zelf enorm veel kansen te hebben gecreëerd maakte Gieten het meeste aanspraak op de overwinning.

ST Gieten/Eext JO19-1 - Smilde '94 JO19-1


Op een zonovergoten zaterdagmiddag op het door de Smilder-spelers "vervloekte" kunstgrasveld was de wedstrijd van de JO19-1 snel gespeeld. Vanaf de aftrap leek het een ardige wedstrijd te worden. maar na een eerste serie aanvalletjes van Smilde was het gelijk raak. De eerste snelle uitbraak over recht resulteerde in een strakke vorozet van Jorrick en simpel (maar je meot er wel staan) binnentikken door Joris. In de eerste helft speelde JO19-1 scherp en overtuigend hetgeen resulteerde in een 3-0 voorsprong in de rust. Goals van Lars en Joris. 

Na de rust was het verzorgde voetbal ver te zoeken. Smilde kon geen vuist maken en Gieten speelde slordig. Onnauwkeurig in de passing en te veel en te vaak randje buitenspel of er net overheen... Werde er niet meer gescoord dan? Ja, dat nog wel. Na de 4-0 (wederom Joris) wist Smilde 1 keer te scoren voordat het Joris was die de 5-1 aantekende. Ook de eindstand. 

JO19-1 speelt een leuke voorjaarscompetitie, met de maximale 12 punten uit 4 wedstrijden staan ze sechts 1 puntje achter FC Ter Apel dat één wedstrijd meer gespeeld heeft! En de kraker FC Ter Apel - VV Gieten moet nog komen. 

Volgende week de uit-wedstrijd tegen FitBoys JO19-1. ot volgende week!

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier