• Bust Hoveniers
  • coop
    Tegelzetbedrijf Dijk

Kampioensdroom Gieten 7 vervlogen

Afgelopen zondag moest Gieten 7 aantreden tegen Zuidlaren 2. Een wedstrijd des keizers baard zoals men wel zegt. Er is een hoop gebeurt afgelopen week…

Onze kampioensaspiraties stonden in de koelkast, maar zijn voordat er tegen Zuidlaren gespeeld werd de ijskast ingegaan en kunnen er volgend seizoen pas weer uit. Zuidlaarderveen, ooit de ploeg die Gieten 1 de 5e klasse indrukte, trok haar enige elftal wat ze nog in de competitie hadden terug. Gevolg hiervan was dat de stand op zijn kop ging. Echter hadden wij het nadeel dat we nog niet tegen ze gespeeld hadden. Onze achterstand op koploper HSC ging ineens naar 5 punten en 2 wedstrijden meer gespeeld. Met nog 7 wedstrijden te spelen een onoverbrugbare achterstand.

Verder had Gieten 7 personele problemen. Het Coronamonster sloeg hard toe deze week onder leden van VV Gieten. Gieten 7 miste 4 sterkhouders waaronder grensrechter Harrie. Hierdoor werd Arjan Kiers in de eerste helft belast met de taak als grensrechter. Helaas geen oneliners vandaag van Simon want ook uw vaste reporter was gegrepen door het Coronamonster en mocht niet in de kleedkamer zitten. Gelukkig kwam er wel een auto vol positiviteit mee uit Gieten om de wedstrijd te verslaan.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Het was een bar slechte helft van beide kanten en tot een half uur was een schot van Zuidlaren het enige noemenswaardige wapenfeit. Een vrije trap van Zuidlaren werd in tweede instantie tot doelpunt gepromoveerd nadat Thomas de bal voor de eerste keer met zijn edele delen beroerde. Verder kunnen we u helaas niets vertellen over de eerste helft.

In de rust was (van horen zeggen) Arjan Kiers die de ploeg op scherp zette. Volle potten thee gingen door de kleedkamer en zelfs Simon was er stil van. Hij kon Arjan alleen maar gelijk geven. Waar in de eerste helft nog met een 4-4-2 systeem werd gespeeld werd nu de aanvallende variant van 3-4-3 uit de kast gehaald waarin Arjan zelf de diepe spits zou zijn.

Gieten begon de tweede helft voortvarend. De veldbezetting was beter en de gelijkmaker hing al snel in de lucht. Het was Arjan zelf die de 1-1 binnenschoot en Gieten rook meer. Zuidlaren werd verder teruggedrongen en het kansenfestival was weer begonnen. Een terugspeelbal op de keeper en Rick jaagt goed door. De keeper werd zenuwachtig hiervan en plaatste de bal zo bij Stefan in de voeten die beheerst de 1-2 binnenschoot. Niet veel later was het weer een terugspeelbal die verkeerd beoordeeld werd door Zuidlaren. Meine kon uit een voorzet van Arjan hierdoor vrij inkoppen en leek de bal via de onderkant van de lat in de goal te werken. De doellijntechnologie van Zuidlaren functioneerde echter niet naar behoren en het horloge van de scheidrechter ging niet af. Het bleef 1-2. Onze niet nader te benoemen voorhoedespeler was ook door het coronamonster gegrepen en dus moesten de honneurs door iemand anders waargenomen worden. Dit is ook vandaag gelukt en hierdoor werden 2 doelrijpe kansen om zeep geholpen. En zoals de oude voetbalwet zegt, maak je ze zelf niet, dan doet de tegenstander het voor je. Keeper Thomas gooide zich voor een geheel vrijstaande speler van Zuidlaren die hard inschoot. Dit was de tweede keer dat zijn edele delen eraan moesten geloven en Thomas het veld moest ruimen. Peter Thijs zou de laatste 5 minuten de goal verdedigen. Hachelijke 5 minuten waarin Peter eerst een ingeschoten bal via de vingertoppen en de lat uit de goal ronselde. Vervolgens kon Zuidlaren nog eens vrij inschieten echter was het nu Geert-Jan die met een perfecte sliding de bal via de binnenkant van de eigen kruising weer uit de doelmond wegwerkte. Het geluk zat een keer aan onze zijde. Met een 2-1 overwinning stapt Gieten 7 het veld af.

Volgende week komt het tweede elftal van Eext op bezoek in Gieten. De vorige wedstrijd werd een nipte en gelukkige overwinning voor Gieten. We zien u graag weer in goede gezondheid langs de lijn om 10:00 uur volgende week