• HCV
    hotel restaurant Zwanemeer
    Zelfpro

Nieuws van de velden....

Nieuws van de velden van zaterdag 12 maart 2022.met deze week verslagen van de JO13-1 en de JO15-1.

LEO (Loon) JO13-1 - ST Gieten/Eext JO13-1

Gieten JO 13-1 wint met hakken over de sloot.

Na een mooie week in de Oostenrijkse bergen en iets wat vermoeid gaat de wekker op deze zaterdag ochtend al om 06:45. Het vertrek staat nameljjk gepland om 07:40 en de aanvangstijd 08:30. Om iets na 07:40 zetten we koers richting Loon met een kleine selectie. Met 1 corona geval en een speler die zijn pols op 2 plekken heeft gebroken treden we aan tegen een bekende tegenstander. In de poulefase van de beker wisten we hun te verslaan en kwamen we een ronde verder. Toen was het een lastige wedstrijd en ook vandaag ging het moeizaam.

De beginfase gaat redelijk gelijk op met een licht overwicht van LEO Loon. Gieten komt er niet aan te pas maar komt dan toch uit het niets op een 0-1 voorsprong. Het spel blijft moeizaam voor de jongens en meid van Gieten tegen fysiek sterke jongens achterin. Eén minuut voor de rust komt LEO op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de zijkant wordt door de keeper niet vast gehouden en een speler van LEO is er als de kippen bij om de 1-1 te maken.

In de rust gevraagd aan de spelers wat ze er van vonden. Met een duidelijk antwoord van slecht slaan ze de spijker op de kop. Koppies omhoog en 30 minuten alles geven.

In de eerste minuut na de rust komt Gieten op 1-2. Een schot van onze linksvoor wordt losgelaten door de keeper en Simon kan makkelijk de 1-2 maken. LEO Loon gaat op zoek naar de gelijkmaker en er ontstaat ruimte voor onze snelle spitsen.Een kwartier voor tijd wordt er door Elyezel gebruikt gemaakt van de ruimte. Door een lange bal van Jurjen over de verdediging heen is het eEyezel die alleen op de keeper af komt. De keeper van LEO blijft op de doellijn staan en is het voor de spits van Gieten een koud kunstje om zijn tweede van de ochtend te maken.

Acht minuten voor tijd wordt het toch nog spannend doordat de scheidsrechter een penalty geeft. Deze wisten ze te benutten en zo stond het 2-3. Wat volgde was een spannende slotfase met een aantal grote kansen voor Loon. Maar gescoord werd er niet meer en zo neemt de 13-1 de punten mee naar Gieten.

Misschien niet helemaal verdiend maar de vreugde was er niet minder om. Volgende week tegen koploper Appingedam. Tot dan

ST Gieten/Eext JO15-1 - Stadskanaal JO15-2

De JO 15-1 speelde een moeizame wedstrijd op het hoofdveld van Gieten tegen Stadskanaal 15-2. Jullie lezen het goed het hoofdveld,dan mag je verwachten dat dit goed onderhouden wordt. Maar op dit veld is goed voetballen onmogelijk.

Omdat de concurrenten wonnen was de opdracht voor 15-1 simpel namelijk winnen. De frustraties in de warming up waren groot voor de spelers van 15-1 over het veld. Gieten kwam al gauw op achterstand maar wist voor de rust toch op gelijke hoogte te komen.

In de rust het besef dat het voetballen niet goed was. Maar om boven in mee te draaien zullen we er een stapje bij moeten zetten. En dat besef was er gelukkig ook. De 15-1 wist de tweede helft bijna niets weg te geven en scoorde zelf nog 3 keer.

Hiermee blijft ook de 15-1 boven in meedraaien