• tos
    Bouwselect
    Namaco
  • HCV

Eindelijk weer voetbal... (verslag van de wedstrijd Kwiek 8 - VV Gieten 7)

Na 10 weken afwezigheid op de velden mocht het 7e elftal van Gieten eindelijk de wei weer in.

Om kwart voor 8 moesten de mannen van Simon Dost verzamelen om te schitteren in Hoogezand. De wedstrijdselectie bestond uit 15 spelers, waarvan 1 gastspeler. Niet omdat we tekort hadden, maar een keeper is wel een essentieel persoon en deze was nu net vandaag afwezig.

Aangekomen in Hoogezand is het altijd weer spannend wat nu uit de hoge hoed van Simon komt. Geert-Jan had Simon al van tips voorzien afgelopen donderdag hetgeen hij moest bekopen met een plek op de bank. Terecht!! Een winnende coach heeft altijd gelijk en probeer dit niet te beïnvloeden.

Na een motivatiespeech waren we klaar om op een veld te spelen waar werkelijk geen vlak stukje op te vinden was. Normaal is dit niet goed voor het weergaloze combinatiespel van Gieten 7. Aanpassen aan de omstandigheden vandaag dus. We klagen vaak over de velden in Gieten, maar dit veld verdiende vandaag wel speciale aandacht in dit verslag. Dit veld was nog minder dan ons trainingsveld en moest doorgaan voor het hoofdveld van Kwiek.

De eerste helft was direct eenrichtingsverkeer richting de goal van Kwiek. Het combinatiespel verliep goed maar de afwerking was nog wat minder. Toch werd het snel 1-0 door Bert-Jan op goed terugleggen van Jeroen. Een monsterscore zou in de maak zijn. Veel kansen maar geen goals. Hij is links!! Hij is links!! En vervolgens schiet Marcel met zijn rechterbeen de bal vanaf 18 meter in de goal. 2-0 en niks aan de hand.

Uit het niets werd het 2-1. Een spaarzame aanval van Kwiek werd van dichtbij ingeschoten. Gieten bleef rustig en combineerde vrolijk verder. Hierbij werd het ook meegeholpen door Kwiek, die de anderhalf meter regel hanteerde bij vrijwel elke aanval van ons. Iedere speler had minimaal 1,5 meter de ruimte om een bal te controleren en verder te passen. Een voorzet van Stefan werd na ongeveer de vierde keer inschieten over de lijn gewerkt door Marcel. 3-1!!

Vlak voor rust een werkelijk schitterende goal. Via 5 schijven werd ingespeeld op de penaltystip en werd de bal teruggelegd. Jeroen speelde de bal vervolgens direct door naar Peter Thijs, deze stond vrij voor de keeper maar speelde nogmaals de bal vooruit naar de aanstormende Peter van Dijk die de bal beheerst afmaakte. 4-1 of toch niet? De grensrechter vond dat het buitenspel was en menig speler van Kwiek ook. De scheidsrechter volgde het signaal van de grensrechter en keurde deze goal af. Schandalig!! Zo’n goal kon je alleen al vanwege de schoonheid niet afkeuren.

Na nog wat dubieuze vlagsignalen konden we de rust in met 3-1 voorsprong.

In de rust het gebruikelijke wisselen van spelers. De Excel sheet van Simon was dit keer minder in de war en zowaar stonden we de 2e helft met 11 man in het veld. Het eenrichtingsverkeer in de 2e helft ging verder. 4-1 werd het al snel door Stefan Drost. Kansen genoeg maar wederom geen score. Waar de scheidsrechter de eerste helft zijn grensrechters volgde deed hij de 2e helft dat niet. Het enige vlagsignaal van de wedstrijd wat Harrie moest geven werd ook nog eens genegeerd. Resultaat 4-2.

Ondertussen was Stefan voor een licht vergrijp 10 minuten naar de kant gestuurd. Gieten 7 liet zich niet van de wijs brengen en bleef voetballen. Het aanwezige publiek zou getrakteerd worden op nog meer doelpunten. De grensrechter had spijt van zijn daden in de eerste helft en liet de buitenspel staande Bert-Jan zijn gang gaan. Hierdoor kon Meine simpel de 5-2 scoren. Vervolgens was het Marcel die de 6-2 aantekende. Bij Kwiek was men zo in de war dat het scorebord 22-5 aangaf. Kwiek deed weer wat terug en scoorde de 6-3.

Het begon een korfbaluitslag te worden. Toch had een van onze voorhoedespelers nog niet gescoord. Alles werd eraan gedaan om deze man aan het scoren te krijgen, echter waren de kansen vandaag niet aan hem besteed. Gieten 7 weet niet wie de mol is, maar inmiddels wel waar de mol is. Want deze kwam omhoog toen onze niet nader benoemde voorhoedespeler voor een compleet lege goal de bal oogwaarschijnlijk simpel in kon schieten. De mol drukte de bal echter via zijn arm de bal weer uit de goal. Als er ooit weer een DVD uitgebracht wordt met bloopers zal deze absoluut in de top 5 belanden. De keeper van Kwiek was gelukkig in de buurt om onze speler te troosten. Kelderklasse 2.0!!

De 7- 3 werd door Meine gemaakt. We dachten de wedstrijd wel in het slot gegooid was maar toch kwam Kwiek weer terug tot 7-4. Marcel scoorde zijn vierde goal van de dag in de laatste minuten. Met de 8-4 was de wedstrijd nu definitief in het slot gegooid.

De gehaktbal kreeg van Roelof een 6,3. Bij afwezigheid van de vaste tester is dit ook maar het definitieve cijfer. Noemenswaardig is nog dat Roelof de hele wedstrijd heeft gespeeld sinds de 1 minuut en 23 seconden die hij bij HSC 4 vol heeft gemaakt. Een topprestatie!!

Jorrick nog bedankt om de goal van Gieten 7 te verdedigen.

Komende weken zijn de weken van de waarheid. We spelen 5 van de 6 wedstrijden thuis en willen we een gooi naar het kampioenschap doen zullen we moeten presteren. De eerste wedstrijd is komende zondag al. Yde de Punt 2 komt op bezoek om 10 uur. Tot dan!!