• O&Ki Kindercentrum
 • Nanninga
  Style Hairprofessionals
  Autobedrijf Rob Boerema
  perdon fysiotherapie
 • tos
  Grolsch 0.0
  Nedaplast
  Orel
 • Boutique La Vie
  Hoiting Transport
  Bouwselect
  Namaco
 • Voulon Accountants
  jobo
  makelaar nu
  Tegelzetbedrijf Dijk
 • Bust Hoveniers
  hotel restaurant Zwanemeer
  Poda Omheiningen
  Zelfpro
 • HCV
  JJ Administratie- & Adviesbureau
  Jumbo Abbas
  Mijn Makelaar Meertens
 • coop
  Box14
  sportcafe de Goorns
  De Klok Dranken

Jeugdopleiding VV Gieten volop in ontwikkeling

Gepubliceerd op:

De voetbalvereniging Gieten heeft ingezet op het verbeteren van haar jeugdopleiding, met als uiteindelijke doel certificering van  de jeugdopleiding door de KNVB op lokaal niveau. De VV Gieten wil met deze certificering aantonen dat het met de jeugd opleiding voldoet aan de door de KNVB opgestelde kwaliteitseisen.

Met de aanstelling van Bert Jan ten Hof als gediplomeerd hoofd jeugdopleiding heeft VV Gieten een eerste stap gezet. De HJO maakt tevens deel uit van een werkgroep binnen de vereniging die, met ondersteuning van Sport Drenthe en de KNVB, zich bezighoudt met het upgraden van het technisch jeugdbeleidsplan.

VV Gieten wil haar jeugdopleiding een kwaliteitsinjectie geven met als doel dat ieder lid met veel plezier op haar, zijn niveau het voetballen kan beleven. Daarnaast wil de club spelers opleiden die doorstromen naar het eerste elftal. Nadat enige tijd geleden het complex is verrijkt met een kunstgrasveld en de sportaccommodatie volledig is gemoderniseerd is de club klaar voor de toekomst.

Bert Jan ten Hof
Foto: Bert Jan ten Hof

De aanstelling van de Technische Commissie ( TC ) heeft ertoe geleid dat voetbaltechnische zaken onder haar verantwoordelijkheid vallen en dat de Jeugd Commissie ( JC ) de uitvoering van de organisatorische zaken op zich zal nemen.  De TC wil met het aanstellen van gediplomeerde jeugdtrainers de voetbalopleiding van VV Gieten vormgeven.

Met het aantrekken van Gert Sterken als de nieuwe trainer van JO19-1, is een eerste stap gezet die moet leiden tot de uitvoering van het nieuw opgezette technische beleid. Na een aantal gesprekken over o.a. het nieuwe beleid en het werk om de club naar een hoger niveau te tillen, welke door beide partijen als constructief en prettig werden ervaren, heeft dit uiteindelijk geleid tot een samenwerking. De TC heeft met Sterken een trainer binnengehaald welke in bezit is van diploma TC 2 en kan bogen op een schat aan ervaring.

Gert Sterken

Foto: Links Gert Sterken samen vmet oorzitter Hendrik Hilbolling

De in Gasselte woonachtige trainer heeft bij diverse verenigingen zoals Gasselternijveen, vervolgens ZFC Zuidlaren en daarna Stadskanaal jeugdteams getraind, waarbij  hij tussendoor zijn diploma UEFA C en B behaalde. Hierna werd hij trainer van Veendam, waar hij JO17-1 en JO19-1 onder zijn hoede had, welke speelden in respectievelijk hoofdklasse en 3e divisie.

Gezien zijn ervaring en de samenwerking met de selectietrainers Veneboer en Vos, kan er iets moois ontstaan waar zowel de spelers, de trainers en de vereniging nog veel plezier aan kunnen beleven.

Wilt u lid worden van onze voetbalvereniging?

Nieuwe leden (spelend of steunend) kunnen zich aanmelden door een aanmeldingsformulier in te leveren.

Download aanmeldingformulier