Informatie over renovatie hoofdveld en aanleg kunstgrasveld.

Vanaf maandag 6 mei zal er een begin worden gemaakt met de werkzaamheden betrekking hebbende op de renovatie van het hoofdveld en de aanleg van een kunstgrasveld op het linker bijveld.

Het bedrijf dat het werk van de gemeente Aa en Hunze heeft aangenomen is de firma FieldTurf, welke wordt bijgestaan door de firma Bouma sport en groen uit Tynaarlo. De directievoering en toezicht is in handen van Buro Hollema uit Rolde en de gemeente Aa en Hunze is opdrachtgever.

Zoals gezegd starten de werkzaamheden volgens planning op 6 mei. Deze zullen zich in de maand mei concentreren op het hoofdveld. Hier wordt eerst drainage en beregening aangebracht, waarna met het grondwerk zal worden begonnen. Rond hemelvaart zullen de werkzaamheden hier zijn afgerond en zal begin juni worden ingezaaid.

In dezelfde week, 3 juni, zal men beginnen op het linker bijveld voor de aanleg van het kunstgrasveld. Volgens de beoogde planning zullen de werkzaamheden met betrekking tot de aanleg van het kunstgrasveld duren tot de bouwvak. Aansluitend zullen wij als v.v. Gieten de betegeling rondom het kunstgrasveld moeten gaan aanleggen. Hiertoe zal een beroep worden gedaan op een ieder die Gieten een warm hart toedraagt om te assisteren bij de aanleg van het tegelpad langs het kunstgras. Vele handen maken licht werk. We komen hier nog nader en meer in detail op terug.

In de weken na de bouwvak wordt dan nog de terrein inrichting aangebracht , waarna het geheel wordt afgewerkt. De oplevering is gepland op eind week 35, de laatste week van augustus.

Tijdens de werkzaamheden zal er sprake zijn van grotere verkeersbewegingen aan de Scheperijweg middels het aan en afvoer van materieel en materiaal. Als toegang tot het terrein zal het hek aan de Scheperijweg tegenover de Heetkamp worden gebruikt.

Om de werkzaamheden veilig en zonder problemen te laten verlopen doen wij een beroep op een ieder die graag wil zien wat er allemaal gebeurt, om buiten het werkterrein te blijven en vooral niet in de buurt van de machines te komen. Dit geldt voor iedereen van piepjong, hier ligt een schone taak voor de ouders om hun kinderen te attenderen op de gevaren van rijdend en draaiend materieel, zoals trekkers, auto’s en wat al niet meer, tot stokoud. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ik vertrouw op de medewerking hieraan van iedereen en ga er van uit dat we in september de beschikking hebben over een kunstgrasveld en een volledig gerenoveerd hoofdveld.

Hendrik Hilbolling.
(voorzitter VV Gieten)